Tuppensahatusta kuusipuusta aina ajankohtaiset linnunpöntöt, irroitettava kattolevy, reikään metallilevy, halkaisija 32 mm.

Akaan Rukkanen

Akaan Rukkanen on toiminimi yritys, se on perustettu 2007. Y-tunnus 2151225-9. Toimintana ovat työnohjaus, konsultointi (ESR-hankkeet), sorvaus ja erilaiset pienremontit kodissa tai pienet puutyötilaukset. Olen valmis myös kaikenlaiseen muuhun työhön, missä apua tarvitaan, esim. tehtävät pihoissa tai kaverina apurina. Nyt on erityisesti kysyntää puu- ja pihatöistä.

"Rukkasen tarina alkaa Akaan Toijalasta vuonna 2006, nykyisin sijainti on Kouvolan Anjalassa. Miksi rukkanen? Rukkasia käytetään työnteossa, ne suojaavat käsiä, ne saavat kulua, kulumisen jäljet pehmentävät rukkasia, rukkasia voi huoltaa, öljytä, voidella. Nykyisin rukkaset ovat vaihtuneet työsormikkaisiin. Muistan lapsena isän rukkasten hajun. Kun hän tuli metsätöistä talvella, rukkaset laitettiin kuivumaan uunin pankolle. Muistan tuon tuoksun vieläkin. Aamulla rukkaset olivat taas kuivat. Isä laittoi rukkasiin vaseliinia ja niin ne palvelivat taas uuden päivän ja vaseliini esti kosteutta pääsemästä rukkasiin. Rukkaset saavat kulua työnteossa, niin mekin kulumme työssä, mutta rukkasta "itseämme ja työtiimiä" voidaan voidella työnohjauksen avulla." Siitä on paljon hyviä kokemuksia ja tuloksia.

Muutoin voimme pitää itsestämme huolta tekemällä mukavia asioita käsillämme, liikkumalla ja nauttimalla luonnosta, mikä se paras asia itse kullakin sitten on.