Mietteitä: "Villit linnut lentävät korkeuteen, kesyt kaipaavat"

6. kesä, 2019

Vuohenputki menossa kuivatukseen.

6. kesä, 2019

Heipä hei!

Villiyrtit ovat kuuluneet elämääni jo useamman vuosikymmenen ajan. Nyt niistä on tullut oikein kansanliike. Olen kerännyt erityisesti nokkosta, maitohorsmaa, mesiangervoa, siankärsämöä, puna- ja valkoapilaa, mustaherukan lehtiä. Lisäksi olen kuivannut luomumansikoiden kannat teetä varten. Olen aina kuivannut villiyrtit talvea varten. nyt sitten on tullut valikoimaan myös vuohenputki. Toki kesällä niitä voi käyttää arjessa tuoreina. Arvoitukseksi jää, mikä merkitys niillä on ollut vuosien varrella. Ainakin ne ovat virkistäneet mieltä ja tuoneet suurta iloa jo poimintavaiheessa. Kuivatut yrtit säilytän lasipurkeissa tai myös elintarvike paperipusseissa valolta suojattuina. Kuivatut yrtit on helppo musertaa kädessä jauheeksi, jota sitten voi ripotella minne vain. 

24. maalis, 2019

Nyt on parhaat kelit aamuliikuntaan. Hieman pakkasta, kuivaa ja rapeaa keliä. Muistan lapsuudestani ihanat keväät, silloin oli tähän aikaan vielä kerihanget eli kantohanget kuten toiset niitä nimittävät. Muistan useita keväitä, kun aamulla keräsin männynkäpyjä säkkiin ja niitä vietiin kauppaan aamulla koulumatkalla. Saihan siitä hieman taskurahaa. 

Nuo tunnemuistot siivittävät edelleen keväitä. Ehkä siihen vaikuttaa sekin, että on huhtikuun lapsia. Sitä varmaan jo kovasti halusi äidin kohdusta ulos ja maailmaan. Noita keväitä on tähän ikään jo mahtunut jonkin verran. Niistä kaikista saa olla kiitollinen.

7. helmi, 2019

Talvi on ollut kunnollinen. Lunta on tullut riittämiin. Muistelen lapsuuden talvia. Näin sitä lunta ja pakkasta silloin oli. Hiihdettiin, laskettiin hyppyrimäestä ja luisteltiin järven jäällä. Minunkin lapsuudenkoti on järven rannalla. Järvellä meni erityisesti kesät, mutta myös talvet. Tämä talvena on saanut luonnollista kuntoliikuntaa tekemällä lumitöitä pari kertaa päivässä, parhaina kolmesti. Askelista on kertynyt lähes 10 kilometriä. Nyt ehkä sää alkaa muuttumaan ja tulee suoja. Mutta on mukavaa, kun on ollut kunnon valkea talvi. 

28. loka, 2018

Minne katosi kesä helteineen ja kuivuuden aikoineen. niin oli tukalaa ettei edes tänne ehtinyt. No kanat veivät osansa, koristekaivojen teot, hieman terassia ja muita tilauksia. Nyt alkaa pian marras ja kesän tavarat ovat suunnilleen katon alla. No tuli vaihdettua omaan keittiöön kaikki kalusteetkin. Sekin vei mukavasti kuukauden päivät kaikkine vaiheineen. Saako sitä marraksen aikana sitten rauhoituttua, saapi nähdä, mitä Luoja eteen antaa jospi terveyttä riittää. Sentään ehti istumaan tovin tuon koristekaivon reunalla asennuksen jälkeen ja uusi onnellinen omistaja ikuisti kuvankin.