14. tammi, 2018

Härkäviikot alkoivat

Joulun jälkeen alkavat härkäviikot, on vanha sanonta. Tehdään työtä, miehet metsätöihin ja naiset kudontaa ja muuta. Lapsena härkäviikot, selkäviikot tuntuivat pitkiltä. Silloin alkoi jo odottaa kevättä ja kesää. Itse olen ollut harvinaisen pitkän flunssan kourissa. Se alkoi 1.12 äänen menetyksellä ja on jatkunut näihin päiviin asti. Ääni pois, kurkkukipu, kurkun armoton kutitus, erilaiset säryt milloin missäkin suunnalla.

Kun minulla on migreeni, en aina osaa tunnistaa, mistä särystä nyt juuri on kysymys. Lisänä stabiloitunut ms-taudin fatiikki. Sen synnynnystä minulla ei ole mitään aavistusta. Kaikki löytyivät muutama vuosi sitten pään kuvauksissa migreenin takia. 

Fatiikki tarkoittaa kansankielellä sitä, että terve ihminen ajaa Hangosta Ivaloon suoraa reittiä, minä kuljen Itä-Suomen kautta mutkitellen eli voimia kuluu asioissa enemmän sekä meno- että paluusuunnassa. Päivän työ on kahden päivän lepo. Samoin täytyy ennakoida asioita etukäteen tarkemmin. Kaikella on myös etunsa. On oppinut pysähtymään, kuuntelemaan, antamaan aikaa asioille. Siitä on hyötyä monin tavoin. Mutta on ihanaa, kun jalka nousee ja pääsee luontoon liikkumaan ja myös kuvaamaan.